Οι Μουσειακές Βαλίτσες στο Λόγου Πράξεις

Οι Μουσειακές Βαλίτσες έχουν ως αποστολή να μυήσουν τα παιδιά στον πολιτισμό του τόπου τους, ανακαλύπτοντας τη γνώση με το δικό τους τρόπο. Τα παιδιά εξερευνούν διαθεματικά και διεπιστημονικά τα μουσεία και τις συλλογές τους με αφορμή αντιπροσωπευτικά δείγματα (αυθεντικά και αντίγραφα) του υλικού και άυλου, φυσικού και ζωικού, πνευματικού και τεχνικοοικονομικού πολιτισμού. Μουσεία φυσικής ιστορίας, αρχαιολογικά, φυσικών επιστημών, σύγχρονης τέχνης, αστρονομίας και κάθε είδους μουσεία ζωντανεύουν στα μάτια των παιδιών μέσα από το παιχνίδι με τα αντικείμενα.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Μουσεία Επιστημών

Με αφορμή διάφορα αντικείμενα και εργαλεία μέτρησης, τα παιδιά πειραματίζονται και ανακαλύπτουν μικρά και μεγάλα επιστημονικά μυστικά.

Τα παιδιά μελετούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νερού, του αέρα, του φωτός και της βαρύτητας, ενώ επαληθεύουν διάφορες επιστημονικές υποθέσεις μέσα από μία σειρά πειραμάτων.

Κατανοώντας τις φυσικές ιδιότητες των υλικών, τα παιδιά ανακαλύπτουν τις συλλογές και τις ιστορίες που αφηγούνται τα μουσεία επιστημών.

Μουσειακές Βαλίτσες,Μουσείο Επιστημών,Λόγου Πράξεις,Κάτω Γούβες,Ηράκλειο Κρήτης,

Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020

Μουσεία Σύγχρονης Τέχνης

Διάσημα έργα σύγχρονης τέχνης δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να ανακαλύψουν τους καλλιτέχνες του σήμερα.

Με αφορμή ένα κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, τα παιδιά παρατηρούν πίνακες και γλυπτά, αναγνωρίζουν χρώματα, σχήματα και αντικείμενα, ερμηνεύουν μηνύματα και έννοιες.

Μέσα στο δικό τους ατελιέ, τα παιδιά πειραματίζονται με διάφορα υλικά και ζωγραφίζουν πίνακες ή κατασκευάζουν μοναδικά γλυπτά.

Δημιουργώντας την δική τους έκθεση σύγχρονης τέχνης, τα παιδιά ανακαλύπτουν  τις συλλογές και τις ιστορίες που αφηγούνται τα μουσεία σύγχρονης τέχνης.

Μουσειακές βαλίτσες, μουσεία σύγχρονης τέχνης, λόγου πράξεις, κάτω γούβες, ηράκλειο κρήτης

Κυριακή, 26 Απριλίου 2020

Αρχαιολογικά Μουσεία

Με αφορμή μία ιστορία από τα παλιά, τα παιδιά μεταμορφώνονται σε αρχαιολόγους και ανασκάφτουν μικρούς αρχαιολογικούς θησαυρούς.

Μέσα από τη διαδικάσια της ανασκαφής, τα παιδιά αναγνωρίζουν το επάγγελμα του αρχαιολόγου, και κυρίως κατανοούν την πορεία ενός αντικείμενου από το χώμα μέχρι την προθήκη του μουσείου.

Τα ευρήματα μάς δίνουν την ευκαιρία να ανακαλύψουμε τις συλλογές και τις ιστορίες που αφηγούνται τα αρχαιολογικά μουσεία.

Αρχαιολογικά Μουσεία, Μουσειακές βαλίτσες, Λόγου Πράξεις, Κάτω Γούβες, Ηράκλειο Κρήτης

Κυριακή, 31 Μαΐου 2020

ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Κρατήσεις θέσεων

Συμπληρώστε τη φόρμα για να κρατήσετε τις θέσεις σας.

*Όλες οι κρατήσεις γίνονται πριν την παράσταση μέχρι και 1 μέρα πριν.


1
1