Κέντρο Λογοθεραπείας Εργοθεραπείας Ηράκλειο Κρήτης, Λόγου Πράξεις

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ


O Βενιέρης Νικόλαος είναι Λογοθεραπευτής και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, στον τομέα της Ιατρικής Πληροφορικής (MSc Medical Informatics).  Είναι ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου “Λόγου Πράξεις”.
Έχει παρακολουθήσει και εκπαιδευτεί σε διάφορες τεχνικές και σεμινάρια που αφορούν στις Διαταραχές Λόγου και Ομιλίας με έμφαση στις Αναπτυξιακές Γλωσσικές Διαταραχές και στις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές.

Το 2011, το ενδιαφέρον του για την εκπαιδευτική τεχνολογία, τον ώθησε  να δημιουργήσει τις πρωτοπόρες εκπαιδευτικές εφαρμογές για iPhone και iPad:
α) Συλλαβίζω Ελληνικά – Εκπαιδευτική εφαρμογή με σκοπό την εκμάθηση των κανόνων του συλλαβισμού από μαθητές δημοτικού
β) Γραφοφωνήματα – Λεξιλόγιο: Εκπαιδευτική εφαρμογή με σκοπό την εκμάθηση των πρώτων λέξεων για παιδιά προσχολικής ηλικίας
γ) Γραφοφωνήματα – Αλφάβητο: Εκπαιδευτική εφαρμογή με σκοπό την εκμάθηση των γραμμάτων της ελληνικής αλφαβήτου

Το 2017, σε συνεργασία με την συνάδελφό του κ.Πέπη Στεργιάκη, δημιούργησε το Arthrophon Test.

 

Arthrophon Test, Τεστ Άρθρωσης και Φωνολογίας, υλικό για λογοθεραπευτές

Πρόκειται για μία δοκιμασία οποία εξετάζει τους τομείς της Άρθρωσης και της Φωνολογίας παιδιών ηλικίας 2,5 ετών και άνω. Επίσης, παρέχει web interface, τόσο για την εισαγωγή των δεδομένων, όσο και για την εκτύπωση των αποτελεσμάτων του και διατίθεται αποκλειστικά και μόνο σε Λογοθεραπευτές.

Δείτε περισσότερα