Κέντρο Λογοθεραπείας Εργοθεραπείας Ηράκλειο Κρήτης, Λόγου Πράξεις

ΜΕΘΟΔΟΣ Orff


Μουσικοκινητικη αγωγη, τμηματα για βρεφη, μαθηματα πιανου, Baby Orff, μουσικη προπαιδεια, με την Μαρία Καλογεράκη, Ηράκλειο Κρήτης, Κάτω Γούβες

 

ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

 

Η Καλογεράκη Μαρία γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1979, από ηλικία 7 ετών ασχολείται με τη μουσική. Το 1998 αποφοιτάει από Γενικό λύκειο και φεύγει στην Αθήνα για να ολοκληρώσει τις μουσικές σπουδές. Η ιδέα ήταν πως θα μπορούσε η διδασκαλία της μουσικής να φύγει λίγο από τα καθιερωμένα «ωδιακά» μέτρα και να πλησιάσει λίγο τη μουσική παιδεία μέσα από το παιχνίδι. Έτσι, ήρθε σε επαφή με τον διετή επαγγελματικό κύκλο σπουδών του συστήματος orff ο οποίος βρίσκεται υπό την επίβλεψη του ORFF INSTITUT OF SALZBURG όπου και ολοκληρώνει τις σπουδές.

 

Επίσης κατέχει πτυχίο Ωδικής, Αρμονίας και Πιάνου.Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια όπως: Ιστορία της μουσικής μέσα από το παιχνίδι, αυτοσχέδια μουσικά όργανα, χορός και εικαστικές τέχνες, παιδοψυχολογία, ειδική διδασκαλία πιάνου, σεμινάριο orff στο Salzburg-Austriα κ.α.

 

Έχει οργανώσει ως εισηγήτρια αρκετά σεμινάρια με θέμα μουσική μέσα από το παιχνίδι, μουσική –κίνηση-ρυθμός, σύστημα orff, κ.α απευθυνόμενη σε επαγγελματίες και σπουδαστές από τον χώρο της εκπαίδευσης. Σκοπεύοντας στο να υποστηρίξει τους παιδαγωγούς προτείνοντας τους τεχνικές και λύσεις για να βιώσουν μουσικές έννοιες που θα είναι το αποτέλεσμα μιας ομαδικής διαδικασίας βασισμένης στην έκφραση.

 

Τα τελευταία 17 χρόνια έχει συνεργαστεί με πολλές ομάδες παιδιών και ενηλίκων, σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία & ωδεία με ηλικίες 2 έως και 60 ετών. Διδάσκει πιάνο από παιδιά ηλικίας 5 ετών, συνεργάζεται με την «Πράξη Τέχνης Ίμερος» ως υπεύθυνη για μια σειρά μουσικοπαιδαγωγικών εργαστηρίων και σεμιναρίων εμπνευσμένα από την λαογραφία του τόπου μας, στις Ποταμιές του δήμου Χερσονήσου. Είχε την διεύθυνση της «μουσικής σχολής ωδή» το οποίο βρισκόταν στο Ηράκλειο τα τελευταία 13 χρόνια και είναι ΜΑΜΑ 2 παιδιών.