Κέντρο Λογοθεραπείας Εργοθεραπείας Ηράκλειο Κρήτης, Λόγου Πράξεις

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ


θεατρικο παιχνιδι ηρακλειο κρητης, λογου πραξεις, κεντρο λογοθεραπειας εργοθεραπειας

 

Ο Νίκος Χαλεπάκης είναι απόφοιτος της Παιδαγωγικής Θεάτρου και Θεατρικού παιχνιδιού «Λάκης Κουρετζής» του Θεάτρου Ημέρας. Με διευθυντή σπουδών, βασικό δάσκαλο και εμψυχωτή τον Λάκη Κουρετζή. Και μεταπτυχιακός φοιτητής του Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης στον τομέα των Επιστημών της Αγωγής και στο πεδίο της Κριτικής Παιδαγωγικής και της Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικών.

 

Εργάζεται στο χώρο της εκπαίδευσης τα τελευταία 7 χρόνια, οργανώνοντας εκπαιδευτικές δραστηριότητες βασιζόμενες στις τεχνικές του θεάτρου και της βιωματικής μάθησης. Έως σήμερα έχει συνεργαστεί με σχολικές μονάδες, παιδικούς σταθμούς, μουσεία, δήμους, πολιτιστικούς φορείς, φεστιβάλ, ποικίλες δομές εκπαίδευσης και φιλανθρωπικούς οργανισμούς.

 

Έχει  συμμετάσχει σε σεμινάρια και ημερίδες για το θεατρικό παιχνίδι και την βιωματική μάθηση καθώς και σε επιμορφωτικά προγράμματα για την κοινωνικοποίηση των ανθρώπων μέσα από την χρήση της τέχνης.

 

Έχει δημιουργήσει για το τμήμα εκπαίδευσης του Ενυδρείου Κρήτης που αποτελούσε και μέλος του, το βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο Ιππότης του Βυθού». Για την ευαισθητοποίηση παιδιών σχολικής και πρώιμης σχολικής ηλικίας, πάνω στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

 

Λατρεύει την τέχνη του θεάτρου σε όλες τις εκδοχές του. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα δραματικής τέχνης στο εργαστήρι του Θεάτρου Μορφές, καθώς και συμμετάσχει σε παραστάσεις και θεατρικά δρώμενα.

 

Τέλος το θεατρικό παιχνίδι είναι για τον Νίκο μια υπέροχη περιπέτεια που διατρέχει την ζωή του καθώς το έχει βιώσει και από τις 2 όψεις του. Ήταν από τα πρώτα παιδιά που συμμετείχε σε ομάδες  θεατρικού παιχνιδιού στο νησί μας, και το έζησε για 6 χρόνια, της παιδικής του ζωής, πριν αποφασίσει χρόνια μετά να το σπουδάσει.